« Tilbage til oversigt

Biografi

Marius Fiil

 Født 1893Kroejer
Gift med Gudrun Fiil

Familien Fiil har haft Hvidsten Kro siden 1884, og siden 1634 har kroen været en kongelig priviligeret kro, med dyb forankring i det jyske og med historiske relationer til St. Steensen Blicher, som var præst i nabobyen Spentrup.
Siden 1925 har Marius og Gudrun Fiil været kropar på Hvidsten Kro. Marius var meget dansksindet og genforeningen betød så meget for ham, at han rejste en sten i haven med inskriptionen ”…halvvejen til Dannevirke…”
Marius havde ”næse” for at finde antikviteter på gårdene i omegnen, som han bl.a. brugte til at udsmykke kroen med. Børnene var ofte med ham, enten på cykel, i hestevogn eller i den gamle Ford, som sønnen Niels kørte.
Knud Christensen fra Vejle støbegods i Randers, hjalp Marius med tips om hvor han kunne finde gamle ting på lofterne, som han opdagede, når han skiftede kakkelovne ud. 
Marius var også driftig i markedsføring af kroen, og I samarbejde med avisen i Randers, arrangerede de at der kom busser med gæster fra København.
Han var kendt som lun jyde og en fantast med mange ideer. Der blev digtet sange og skrevet festtelegram til ham, da han fyldte år i Horserød.

Gudrun og Marius Børn:
Tulle, Kirstine født d. 23/8 1918
Niels, født 12/6 1920
Ritta, født 19/7 1922
Gerda, født 30/1 1927
Bitten, født 30/1 1930VideoGalleri