MUSIKDe fleste af de originale sange i filmen har en betydning. Besættelsen var en tid, hvor man gennem sangen, fik luft for den manglende frihed.


Hvidsten Kro - Lars Lilholt

For snart mange år siden skrev Lars Lilholt i samarbejde med Gerda Fiil Jessen, næst yngste datter af Marius, sangen om Hvidsten gruppen, og har sunget den siden til mange tusinde koncerter.
Den er i forskellige udgaver med på 4 albums der i alt har solgt 450.000 eksemplarer så sangen er ude i landet. Gerda Fiil om sangen om Hvidsten gruppen: ”Jeg opfatter det som en folkevise, én som måske vil ende i en sang bog engang , og folk de vil kunne synge den om 100 år.”
KLIK HER FOR AT SE FILM KLIP


Hot Hot - Marguerite Viby (1937)

"Hot, hot, jeg har det hede hule hot" fra filmen "Mille, Marie og mig"
KLIK HER FOR AT SE MUSIK VIDEO


Hele verden nynner - Marguerite Viby (1939)

Hele verden nynner med Marguerite Viby er fra en tid, hvor tiden nærmest gik i stå og blev vemodig. Den er fra filmen; Komtessen på Steenholt, en film som man morede sig over, samtidig med at man fældede en tåre. Kai Normann Andersen som skrev melodien var ligesom mange af sine andre kontinentaleuropæiske kollegaer i samtiden, påvirket af populærmusikken fra Tyskland. Efter ca. 1937 begyndte den tyske populærmusik også at blive mere tung og dyster i melodierne, noget som indtil ca. 1935-36 ikke var tilfældet. Alle vidste inderst inde godt i løbet af 1938-39 hvilken retning vinden blæste, men stort set ingen ville de det i øjnene førend det var for sent.
KLIK HER FOR AT SE VIDEOEN


Man binder os på mund og mund - Liva Weel (1940)

Poul Henningsen fortæller om tilblivelsen af Man binder os på mund og hånd
KLIK HER FOR AT SE VIDEOEN


Marken er mejet - Bruno Henriksen (1943)

Tyskerne forbød amerikansk "neger-jazz" under Besættelsen, så denne sang er jo en fantastisk måde at omgå det forbud på. Dette er jo en gammel dansk folkesang, så det kunne tyskerne jo intet have imod!
KLIK HER FOR AT SE VIDEOEN